+358 40 50 70 559

tuuli@aurinkotuuli.fi

Luontoa ja Rauhaa Inarissa 29.8. – 5.9.2020

Maisema Teno-joelle, Angeli

Kuule Lapin luonnon hiljaisuus ja rauha Inarissa, patikoiden ja nauttien mukavasta yhdessäolosta samanhenkisten ihmisten kanssa. Saat upeita elämyksiä ja näet luontoa sen ainutlaatuisessa ympäristössä. Viikko vierähtää näkien ja kokien sellaista, jota et ole aikaisemmin kokenut.

Viikon viitteellinen ohjelma:

Päivä 1        Saapuminen Angeliin
Asettautuminen taloksi. Kukin saapuu perille omaan tahtiin. Saapuminen tapahtuu parhaiten joko omalla autolla, auto-junalla, juna-bussilla Inariin tai lennolla Helsinki – Ivalo. Tarvittaessa noudamme Angeliin Ivalon kentältä tai Inarista.

Päivä 2       Patikointia lähiympäristössä
Tutustumista patikoiden huikean kauniiseen ja hiljaiseen lähiympäristöön. Upea jäkäläkangas aukeaa jo pihapiirissä. Tulistelua ja jutustelua Teno/Inarijoen rannassa.

Päivä 3       Vaskojoen patikointi ja porotilavierailu
Patikoidaan Vaskojoen ympäristössä Koiraojalla ainutlaatuisessa helppokulkuisessa kangasmetsässä. Lounas ja nokipannukahvit nuotiolla Martin-Antin järven rannalla. Patikoinnin päätteeksi pääsemme vierailemaan porotilalla, jossa tutustutaan poronhoitoon.Patikointi, Inari

Päivä 4       Saamelaismuseo Siida, Jäniskosken patikointi, illallinen Kultahovissa
Tutustumme ainutlaatuiseen saamelaismuseo ja luontokeskus Siidaan, jonka ulkomuseossa opastettu kiertokäynti saamelaisten autenttisiin asumuksiin. Museokäynnin jälkeen teemme lyhyen patikointiretken kauniin Juutuanjoen ympäristössä. Juutuanjoen rannalla kulkevan luonto- ja kulttuuripolun taulut kertovat tarinoita Juutuan värikkäästä menneisyydestä. Nautimme lounaan Juutuanjoen laavulla.

Mikäli ryhmä niin haluaa, nautimme omakustanteisen illallisen hotelli Kultahovin palkitussa ravintola Aanarissa. Ravintolan annokset koostuvat pääosin paikallisista raaka-aineista. Se valittiin Vuoden 2020 ravintolaksi.

Päivä 5       Otsamo-tunturin patikointi
Patikointiretki Otsamon laelle, Reitti kulkee Jäniskosken riippusillan jälkeen ensin vanhassa aihkimäntymetsässä, mikä jälkeen alkaa ylämäki. Ennen huippua loppuvat männyt ja lopulta tunturikoivikkokin. Otsamo-tunturin laelta avautuvat 360˚ näköalat Inarijärvelle, Muotkalle, Hammastuntureille ja Lemmenjoen tuntureille. Lounas nautitaan Otsamon laella.Otsamo patikointi, Inari

Päivä 6       Trollholmsund, Norja
Retki Trollholmsundiin Norjaan, jonne matkaa on Angelista noin 200 km. Tutustumme Jäämeren upeisiin maisemiin ja nautimme lounaan Jäämeren
rannalla. Maisemat matkan varrella ja paikan päällä ovat huikeat. Nimensä mukaisesti Trollholmsund muodostuu trolleja muistuttavasta ikivanhasta kalkkikivimuodostelmasta.

Päivä 7       Kiviä, tauluja ja lauluja – saamelaiselämää Angelissa
Tutustutaan paikalliseen saamelaiskotiin, sekä paikalliseen käsityökulttuuriin. Vierailun päätteeksi patikoimme vielä upeissa Matin Könkään maisemissa.Revontulia, Inari

Päivä 8       Kotiinlähtö
Halukkaille kuljetus Ivalon kentälle tai Inariin.

Muuta ohjelmaa
– Aamuisin halukkaille Asahi terveysliikuntaa.
– Sopivina iltoina iltanuotio nuotiopaikalla tai kodassa. Kiinnostuksen mukaan hyvinvointioppaamme Tuuli Kassila alustaa illan keskustelua unesta tai muista hyvinvoinnin eväistä.
– Mahdollisuus erityisrentoutumiseen ja energian saantiin paikallisen energiahoitajan pakeilla, erillistä korvausta vastaan.

Kaikkien palvelujen tuottamiseen käytetään paikallisia palveluntuottajia.
Ohjelmaan kuuluvat patikointiretket sopivat normaalikuntoiselle.

Ruokailut:
Hintaan kuuluvat aamiaiset, lounaat/retkieväät ja illalliset (ei ravintola Aanar), sekä vedet, kahvit/teet. Ruuat tehdään yhdessä omalla porukalla. Mahdollisista erikoisruokavalioista sovitaan erikseen.

Majoitumme tilavassa talossa Angelin liepeillä Inari/Teno-joen varrella. Angeli sijaitsee Inarin kunnassa, Norjan rajalla, noin 70 km Inarista länteen. Lähimpään kaupunkiin Nuorgamiin on noin 65 km ja lähimpään naapuriin noin 2 km. Tontilla olevassa kahdessa rakennuksessa on majoitustilaa hieman yli 10 hengelle. Taloissa on kaikki nykyajan mukavuudet, isommassa talossa myös puusauna ja iso takka. Pihapiirissä on erillinen tulipaikka ja kota, joita käytämme iltanuotioilla. Sauna lämpiää aina kun siltä tuntuu.

Matkanjohtajina toimivat kokeneet luontomatkaajat ja lapinkävijät Aurinkotuulin Seppo Immonen ja Tuuli Kassila.

Matkan hinta 1090 € / hlö / 2hh

Hinta sisältää:
  • Majoitukset 2hh
  • Täysihoitoruokailut ja retkieväät
  • Sisäänpääsymaksut
  • Matkaohjelmassa kuvatut kuljetukset
  • Matkanjohtajan palvelut

Iltavalaistus, Inari

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu tästä: tuuli@aurinkotuuli.fi
tai soita: 040 5070559 / Tuuli Kassila